Menü
Kövess minket a Facebookon!

BALATON-NET
2014. augusztus 20-24., Balatonszemes


"Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által."

1Péter 2.5

Szeminárium férfiaknak
Szeminárium férfiaknak a BalatonNET-en David Murrow "Amit a férjed nem mond el neked" című könyve alapján. Nem, ez nem tévedés! Nem másoltuk át véletlenül az előző posztunkat mára!

A férfiak és a nők ugyanazt hallhatják, a férfiak gondolkodásáról lesz szó - délután-este pedig a házaspárok meg tudják beszélni a külön-külön hallottakat.

Ne is szemináriumra, inkább műhelymunkára és izgalmas beszélgetésre készüljetek!
Előadóink: Jóföldi Endre, Jóföldi Barna és Révész Szilvia. Igen! Egy hölgy a férfiaknak szánt előadáson! :)
Szeminárium nőknek
Szeminárium nőknek a BalatonNET-en David Murrow Amit a férjed nem mond el neked című könyve alapján.

Az előadók pedig nőknek szánt programoknál szokatlan módon főleg férfiak lesznek. Ráadásul a szeminárium is nagyon interaktív lesz - készüljetek kérdésekkel!

Előadóink: Heizer Tamás, Révész Szilvia és Révész Lajos.
Újabb szemináriumok
Az Aliansz Sáfárság (Biblikus erőforrás-menedzsment) Munkacsoportjának tagjai következő szemináriumunk előadói. Hallhatunk az adósság és adósságból kikeveredés témájáról, az időbeosztásról és a gyermekek pénzügyi neveléséről. A feltétel: el kell jönni Balatonszemesre augusztus 20-24. között. Mindenkit szeretettel várunk!
Reimer Attila
Mai posztunkban szeretnénk bemutatni Reimer Attilát, a hétfőn ismertetett gyülekezetépítési témájú szeminárium előadóját.

Attila Magyarországon, Budapesten született hívő szülők gyermekeként; jelenleg Németországban él. Feleségével Mártával 3 felnőtt gyermekük és két unokájuk van. A Regensburgi Szabad Evangéliumi Gyülekezet presbitereként szolgál. A németországi Keresztény Vezetők Akadémiája kuratóriumának elnöke (lásd: www.acf.de) és a Neuendettelsau-i Terápiás Lelkigondozó Intézet kuratóriumának tagja (www.stiftung-ts.de). Rendszeresen tart előadásokat keresztény vezetőknek Németországban, Svájcban és a Dél-Afrikai Köztársaságban. Gyülekezeti tanácsadói munkát végez Németországban és Magyarországon. A német autóiparban dolgozik középvezetői beosztásban.
Szeminárium: a lelki ajándékokon és laikusok szolgálatán alapuló gyülekezetépítés
Reimer Attila lesz az előadója "a lelki ajándékokon és laikusok szolgálatán alapuló gyülekezetépítés" szemináriumnak. Attila, Johannes Reimer professzor közeli munkatársa, kiváló előadó. A téma nagyon aktuális, hiszen a jelen és a jövő gyülekezetének a laikus tagok erőteljes bekapcsolódásán kell épülnie, méghozzá úgy, hogy minden tag az Istentől kapott ajándékának megfelelő helyen segít és szolgál - ebben a környezetben történhet meg a "magától nő a vetés" csodája és a gyülekezet egészséges növekedése.
Gyógyulás a válás után
Napjainkban egyre több házasság bomlik fel és ez alól sajnos nem kivételek a keresztény házasságok sem. Paksy Sándor, az Aliansz VálóHáló hálózat vezetője tart majd szemináriumokat a válás utáni helyreállás és gyógyulás témájában csütörtök, péntek és szombat déltől.
Segítség! Függő, akit szeretek!
Segítség! Függő, akit szeretek! - a címe második szemináriumunknak. Mit tegyünk, ha a családunkban valaki függővé válik? Hogyan segíthetünk? Hogyan érinti a függőség a többi családtagot? Hol van Isten ezekben a nehéz helyzetekben?

Erről beszél majd előadónk, dr. Evan Parks. Evan keresztény pszichológus, Érden él családjával együtt és kitűnően beszél magyarul - előadása is magyar nyelvű lesz.

Elsődleges szolgálata a keresztény lelkészek, missziómunkások lelkigondozása, de emellett sokszor tart előadásokat gyülekezetekben, lelkipásztori konferenciákon. Cikkekeit, előadásainak hanganyagát weboldalán megtalálhatjuk (www.wisesight.org - angol és magyar nyelvű).
Támogatóink
Balatonszemesi
Baptista Gyülekezetet
és
Gondviselés Alapítvány